Tips - Personligt brev

Vad ska man tänka på när man skriver ett Personligt brev?

Vad är ett personligt brev?

I ett personligt brev ska du motivera varför du är lämplig för det jobb du söker. Du ska här beskriva dina kompetenser och färdigheter som du kan bidra med till det nya jobbet.

 

Det viktiga med ett personligt brev är att fånga intresset hos rekryteraren. Det är viktigt att sticka ut, börja därför med en intresseväckande rubrik. Berätta redan här vilket jobb du söker och varför.

Ett exempel:

”Jag har med stort intresse läst er annons och jag såg att ni är i behov av en noggrann och självständig redovisningsassistent. Som student på Handels Högskolan skulle denna tjänst hos er passa mig perfekt. Bokföring och bokslut är något som jag har färsk kunskap inom och något som ligger mig varmt om hjärtat”

Allt som står i brevet ska vara relevant för den som mottager det. Visa därför att du har läst annonsen och är insatt i företaget och dess tjänst de utlyser. Skriv och berätta om vad just Du kan tillföra företaget. Ha en positiv och ödmjuk attityd i brevet. När du vill framhäva dina kompetenser, gör detta genom att sätta dem i ett sammanhang och beskriv dem snarare än att endast rabbla upp dem. Detta gör dig mer trovärdig och rekryteraren får en bredare bild av dig.

Avsluta ditt personliga brev genom att uppmana till handling genom att skriva exempelvis: ”Jag ser fram emot att få en chans att berätta mer om mig själv.” På detta sätt blir det inga oklarheter angående vem som ska höra av sig.